Canadisk kiropraktor og forsker vil se på nyt perspektiv af smertehåndtering

Ny forskning på SDU vil fokusere på hvordan patienter håndterer den identitetsændring, der indtræder efter livsændrende smertebetingede diagnoser og begivenheder. Det er et interessant nyt perspektiv på smerter, som også er relevant for kiropraktorer. 

Megen smertehåndtering fokuserer på lindring eller nedsættelse af smerte, f.eks. ved hjælp af behandling hos en kiropraktor bl.a. fordi f.eks. muskel- og skeletsmerter kan føre til nedsat livskvalitet. Nu vil den canadiske kiropraktor og smerteforsker ph.d. Peter Stilwell undersøge nogle af de mentale aspekter af smertehåndtering hos mennesker, der skal tilpasse sig et liv med smerte.

Peter Stilwell har modtaget det prestigefyldte Marie Sklodowska-Curie Postdoctoral Fellowship (MSCA PF), som han vil gennemføre på Det Danske Institut for Avancerede Studier (DIAS) og forskningsenheden, Bevægelse, Kultur og Samfund (MoCS), på Institut for Idræt og Klinisk Biomekanik (IOB) på Syddansk Universitet. 

Stilwell er i øjeblikket postdoc-forsker ved McGill University i Montreal, Quebec. Hans projekt, som støttes af MSCA Fellowship, vil begynde på SDU i starten af 2024 og vare i to år.

MSCA Fellowships er blandt de mest prestigefyldte og konkurrenceprægede stipendier i Europa. Programmet retter sig mod førsteklasses forskere, der har modtaget deres ph.d. inden for de sidste otte år og ønsker at udføre deres forskningsaktiviteter i udlandet, erhverve nye færdigheder, udveksle viden med værtsinstitutionen og udvikle deres karriere som uafhængige forskere. MSCA Fellowships kan finde sted i enhver EU-medlemsstat eller lande, der er tilknyttet Horizon Europe.

Læs hele nyheden her: 
https://www.sdu.dk/da/om_sdu/fakulteterne/sundhedsvidenskab/nyheder/marie-curie-stipendium

Kiropraktor og smerteforsker Dr. Peter Stilwell ph.d.
nikkb